Helg i Sövde 30 sep-2 okt 2011

Vi, Anna, Gunilla, Kristin och Susanne bilade ner till Sövde. Tyvärr kunde inte Anki följa med denna gång.
(Du missade mycket, Anki)
Vi startade runt 12-tiden på fredagen och kom fram till Lena i Tomelilla på kvällen. Där väntade Lena med lite ost och vin. Åh, vad det smakade gott. Sen fortsatte vi alla med bilen till Sövde, där Annika tog emot oss i sitt stora fina hus.

 

Blev lite tilltugg och mera vin och lite tjejsnack. Men vi alla var trötta så vi gick å la oss, eftersom vi skulle gå upp ganska tidigt till Bastubåten vi hyrt.


Lördag mellan kl 09.00-12.00
Annikas IPhone gick 1 timme fel!! Så hon försov sig lite. Men Lena var redan uppe och förberedde pick-nick-frukost-korgen. Med snabba insatser gick Annika och jag ner till Bastubåten för att fixa i ordningen allt. De övriga kom straxt efter ner i dimman. Helt otroligt vilken dimma.



Men vi hade en säker kapten ombord på bastubåten:)



Medans vi andra stod o spejade efter grynnor, strandkanten och efter en galen kanotist som oxå gick in i dimman ut på Sövdesjön. Den startade så fint och gled sakta iväg in i dimman. Sen fick vi faktiskt motorstopp mitt ute på sjön!!
Men Annika fixade slangen till bensintanken. Och jag var hela tiden ved-eld-ansvarig. Ja, så fortsatte färden mot udden.


Men jösses, var är udden?? Kändes som vi åkte zick-zack hela tiden. Lena och jag tog upp våra IPhones och tog fram GPSen. Vilken tur!! Vi kom fram tillslut och då var bastun i perfekt skickt med ca 90 gr värme.



Cool bild där man ser en sjöfågel, hmm, någon som vet vilken sort?? Sitter fint på badbryggan.





Vi såg 2 solar. Man kanske undrar hur mycket vi hade druckit, men det var bara typ en äppelcider frön Sövde Musteri.



Lena har designat etiketten föresten!




Jag tror ingen vågade dyka ändå :)



Efter lite varm och härlig vedeldad bastu så hoppade alla i vattnet. Det var faktiskt hela 15 grader!
Vi alla ångade efter badet. Var så himla skönt att bara sitta o njuta av miljön. Blev både rökpaus och mera bastubad. Sen fick vi en härlig frukost. Det var verkligen magisk morgon. Dimma, 2 solar, spegelblankt, varmt. Otrolig upplevelse tyckte vi alla.

Tack Annika o Lena som fixade allt detta


Lördag eftermiddag
Vi tog en långpromenad i det vackra vädret i Sövde. Vi gick förbi Sövdes Musteri som precis hade stängt. Men ägaren, som både Lena och Annika känner, stod utanför sitt lager.  Så vi fick se lite i hans lager och höra lite om hans musteri. Han var så snäll och gav oss en flaska äppeldessertvin som han gjorde på försök. Vi blev alltså hans första testare. eller? :)



Och det var inga problem att sätta sig på baksidan hemma hos Annika och provsmaka lite. Sen kom det fram lite vin oxå. Det var fortfarande så härligt att sitta ute på altan och njuta av utsikten - Sövdesjön. Senare på kvällen hade vi vinprovning med italiensk mat. Supergott!!





Fick ”oväntat besök” av svägerskan Ewa Borg på kvällen. Kul! Vi hade sökt upp hennes fina hus under vår promenad, men då var inte Ewa hemma.


Söndag
Vår färd hem startade runt 10-tiden, efter en lång o härlig frukost. Det blev säkert tomt i huset när vi åkte. (Men snart träffas vi ju igen). Vi stannade till på Sövdes musteri och inhandlade några ciderflaskor och äppelglögg. Alkoholfri, men lät spännande inför den kalla vintern som kommer.

Vi åkte förbi Tomelilla och hämtade upp Lenas bil. Färden fortsatte sen till Knäbäckshusen. Ett av mina favoritställen som jag ville visa tjejerna. Det var magiskt ljus och havet lät så härligt. Var mötte några bastubadare som hoppade i lite snabbt. Denna gång var det bara 9 grader! Hujedamej!



Anna hittade några fina stenar.

Sen fortsatte vi ner till Kivik där det var äppelmarknad. Den årliga äppel-motivet stod nere vid kajkanten. Det var otroligt mycket folk, men vi hittade både parkeringsplats och även plats för att äta lite god mat från Buhres Fisk. Mums!







Ja, tillslut åkte Lena hem för att vara barnvakt. Vi andra hade en lång resa hem, men mätta och belåtna kunde vi sträckköra i stort sett. Vi satt o snackade hela tiden par-vis, och bytte föraplats flera gånger. Då passade självklart alla rökarna på att ta sig ett bloss. Men resan hem, gick hur bra som helst och faktiskt så gick tiden fort. Vi dumpade av Anna på Fridhemsplan. Jag själv hoppade av vid Roslags Näsby busshållplats och väntade in min buss med ett par minutrar bara. Kristin körde hem Susanne antar jag.

Tusen tack Kristin, för att du ställde upp med din bil.

TACK FÖR EN SUPERHELG MED SUPERVÄDER!!!



Kommentarer
Postat av: Jerker

Redan planeringen ser ju fantastisk ut! Härligt med Italien. Men skall ni verkligen jobba där eller bara titta på? Lena, du vet att vi inte klarar oss utan dig så du måste ta med dator mm! Trevlig resa!!

2011-10-13 @ 08:00:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0