Måndag

Idag hämtade jag och Susanne våra hyrbilar i Chiusi. Så nu kan vi åka vart vi vill utan Anns och Alessandros hjälp. De andra satt hemma och solade ute i trädgården medans vi var och hämtade bilarna. Vi bilade upp till Panicale där vi gick en rundvandring med Ann som guide.





Vi sitter hela gruppen och lyssnar på Ann, med en Panini, sallad och en kall öl i handen i solskenet vid Fontänen i Panicale.





Hos Aldo kan man även köpa ”Glög” - vår favoritbar



Gränd i Panicale



En liten Misse i Panicales gränder.

Vi fortsatte vår färd ner mot en vingård.



Efter andra pressningen gör man Grappa av detta.



Här är vi på vinprovning.



Här luktar vi på gårdens goda viner.



Diskussionen med patronan på vingården om hur vi skulle behandla vinet när vi kom hem. Vi hann aldrig lufta tillräckligt länge, för vi var så sugna när vi kom hem :)



Nu har vi provat alla sorter så nu var det bara till å beställa hem X antal flaskor.











Kvällens middag förbereds här av oss alla, i ett suveränt teamwork. Några lagar mat, andra häller upp vin. Förrätten bestod av Prosciutto, ost, oliver - Mums. Jag gjorde Risotto a la lemon prosciutto. Anna rev parmesanost i mängder. Otroligt gott! Alla var supernöjda med denna dag. Och vi njuter så av alla flaskor vin från vingården. Nu ska vi inta lite KaffeLatte med Limoncello som just nu ligger i frysen och väntar på oss. Så tack för oss ikväll.






Kommentarer
Postat av: Lotta

Vad mysigt det ser ut Anna . Saknar dig här på jobbet :-) Kram

2011-10-25 @ 08:26:06
Postat av: Anonym

God morgon !!! Ni sover säkert nu och jag har nu döpt om er till " Lyxbrudarna " . Jättekul att följa er på den här fantatiska resan !!!

Ha det fortsatt bra allihop !

2011-10-27 @ 06:14:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0