Matlagningskursen

Det var jättehäftigt med en riktig italiensk matlagningskurs. Man kom liksom in i familjen. Alla hjälpte till på olika sätt. Såg till att elden var igång för köttet som skulle kokas i kastrull, att grönsaker var inplockade från köksträdgården, ja, att allt fanns på plats för att kunna utföra denna kurs. Ann var självklart med och översatte en del för oss. Det blev en höjdarkväll, med 3-rätters middag som avslutning. Sen hade Alessandro en överraskningspresent till oss alla. Jätte trevligt!


Efterrätten (Dolce)
Så nu kommer ett litet bildspel av efterrätten som vi gjorde först. Den ska helst stå ett dygn i kylen, men vi tog in den i frysen en stund.



Annika som blir visad hur man lägger mixad kastanje-smeten i lager med grädde.



Det här verktyget var super. Sån måste jag inskaffa! Då ska jag använda denna ”stötare” till att göra en äkta italiensk Tiramisu som vi ska få receptet på sen av Ann. Denna efterrätt heter ”Dolce di castagno”



Flera lager



Och så här fin blev efterrätten! Supergod!


Hemmagjord pasta
Åh, det var så himla roligt att göra egengjord pasta. Jag som inte direkt tycker om pasta. Men denna, färska, egengjorda pasta med äkta olivolja i och med hackad KarlJohansvamp, smakade super! Det var vår förrätt!

Började så här;























Hon skrattade så åt oss, för vi hade såna problem att rulla med kaveln på det sättet hon ville att vi skulle göra.





Nu ska degen vila lite under handdukar.



Alessandro står mellan Italiensk och svensk flagga och kollar läget.
Även hans pappa kom in ett tag.






Medan pastan vilade förberedde vi lite annat från köksträdgården. Nu ska vi göra Secondo - varmrätten.
Un rullo di maialde con aglio, finocchio e salvia fatto nel camino/Fläskstek, en rulle fylld med vitlök, fänkål och salvia som steks i den öppna spisen.



Sen köttet skulle kryddas lite med färska kryddor, vitlök m m.







Nu ligger köttet i kastrullen som står på en gjutjärnställning, som får glöd under sig hela tiden.

Nu ska det bli Tagliatele
Nu är det en konst att få jämna, fina, långa tagliatele. En konst att göra, verkligen.













Det går inte så bra det här.



Du får faktiskt skära lite jämnare bitar, säger Loreana...



Så här fint ska det se ut, efter att man ha skurit i bitar och greppat tag i bitarna.



Så här rörigt såg det ut efter att vi hade gjort :)

Paus



En liten paus vid brasan.



Några trötta tjejer här. Men ett glas vin piggade upp dom. Vi frågade om det var OK att öppna en flaksa vin. Alla i familjen tyckte det var pinsamt. Men vi försökte förklara att så här gör vi i Sverige.


Middagen - Secondo



Äntligen blev middagen klar. Vi alla var hungriga efter dagens kurs. Ann hade med sig väldigt gott rödvin från en närliggande dansk vingård. Vi alla njöt av allt vi gjort. Sen satt vi och bara pustade ut - mätta och belåtna.





Och lite onyktra! :)

Avskedspresent
Alessandro och Silvia hade en present till oss alla. Det var himla gulligt! Mille gratzie!



Vi alla fick en T-shirt med märket ”Il Fienile” - bostaden vi hyrt.



Hmmm, vilken färg ska jag ta???



Jo, men den här svarta tar jag, gratzie!





Arrivederci!!

Tack för denna underbara vecka!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0